Laden...

Artistieke Expressie: LAB58

Wat?

LAB58 speelt in op waar jongeren creatief mee bezig zijn en biedt op een toegankelijke manier verschillende vormen van artistieke expressie aan zoals: alternatieve muziekeducatie, comedy en schilderkunst. Via meerdaagse trajecten, workshops, inspirerende luistersessies en de creatie van exporuimte voor jonge kunstenaars, brengen we jongeren culturele competenties bij.

Waarom?

Met dit project willen we jongeren coachen en prikkelen tot meer cultuurparticipatie. JH Zenith beschikt over een zaal met een ruime capaciteit en de juiste voorzieningen. Daarom is het de plek bij uitstek om (live-)muziek- en kunstactiviteiten gericht op jeugd te laten doorgaan.

Het project wil met de jeugdhuisidentiteit indachtig een meerwaarde betekenen voor de profilering van Dendermonde als cultuurstad.

Hoe?

Een belangrijke pijler van het project is het profiel van de trajectbegeleiders. We geloven erin dat rolmodellen een belangrijke functie kunnen vervullen voor jongeren en dat zij jongeren actief kunnen beïnvloeden. We zien er op toe dat de begeleiders opvallende jonge figuren zijn die zelf actief zijn in het kunstenveld.

Het project neemt de identiteit aan om een belangrijke schakel te vormen tussen kunstenveld en onderwijs. Het wil een samenwerkende positie innemen tussen de verschillende spelers uit het Dendermondse cultuurlandschap.

Het project gaat steeds op zoek naar partners om mee samen te werken, we gaan niet concurreren met andere culturele instellingen of andere verenigingen maar we gaan actief samenwerken zodat het culturele aanbod voor jongeren en het aanbod van Dendermonde in het algemeen geoptimaliseerd wordt.