Party coming right up…

JH Zenith vaste locatie voor Repair Café Dendermonde!

Het komende jaar doet Jeugdhuis Zenith dienst als vaste uitvalsbasis voor Repair Café Dendermonde. In samenwerking met Buurt aan Zet en de stadsdienst leefmilieu, zet het in op sensibilisering rond thema’s als ecologie en wegwerpmaatschappij. De eerste editie in Zenith vindt plaats op zondag 19 februari tussen14u en 17u. In het totaal zullen er dit jaar vier Repair Cafés doorgaan.

 

Voor de organisatie van dit café schakelt Zenith zijn ondernemerschapsproject ‘Mind Your Business’ in: een project dat ondernemend gedrag en talenten van jongeren wil aanwakkeren en stimuleren, gesteund voor de Vlaamse overheid. Vier jonge vrijwilligers die actief zijn in IT-studies en een passie hebben voor fietsherstel vullen het vaste herstelteam aan.

 

Naast de reparaties van defecte kledij, fietsen, smartphones, laptops en kleine elektronica, is er ook oog voor upcycling: afvalproducten transformeren tot nieuwe items. In het zeefdrukatelier ‘Zeefke Doen’ kan je oud of saai textiel met één druk nieuw leven inblazen. Daarnaast krijgt iedereen, jong en oud, de kans om zijn versleten stoel een meer moderne of creatieve toets te geven tijdens de open workshop ‘Pimp Je Stoel’.

Weggooien? Mooi niet!


Vragen en meer informatie:

Filip Hendrickx – Dienst leefmilieu en platteland 052 25 11 51, duurzaamheid@dendermonde.be

Mieke Meskens – Projectmedewerker JH Zenith: 0495 83 02 84, mieke@jhzenith.be