Laden...
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Equal Idiots (try-out) + The Dutch Rudders

07/08/2019 @ 20:00 - 22:30

€12

Al sinds 2012 belagen de twee dorpsgekken van Hoogstraten City uw trommelvliezen met snoeiharde garagepunk. Thibault Christiaensen is gitarist en zoetgevooisde brulboei van dienst, terwijl Pieter Bruurs zijn drumvellen ter uwer vermaak aan flarden mept. Met zo’n duo Tasmaanse duivels on speed krijgt u méér dan energieke liveshows, überrauwe sets met het schuim in de mondhoeken, met bier en schone miekes als toemaatje.

Equal Idiots werd De Nieuwe Lichting 2016 van Studio Brussel en bereikte de finale van Humo’s Rock Rally – en zoals ballen dat wel vaker doen, gingen ze toen stevig aan het rollen. Hun debuutsingle ‘Salmon Pink’ mocht al stevig proeven van airplay op StuBru en van een ereplaatsje in De Afrekening, maar na een jaar gevuld met liveshows zijn de twee tegenwoordig niet meer van uw radio weg te slaan. Met ‘Put my Head in the Ground’ stonden ze reeds vijf weken op nummer één in De Afrekening, nuff said.

Intussen hebben ze zowat heel Vlaanderen veroverd, en in Nederland begint de dijk al evenzeer te barsten. Met een rijkgevulde festivalzomer in de vooruitkijkspiegel – euh? – zullen de podia aller lande dit jaar alvast geen energie te kort komen. Het duo brandt van ambitie en houdt Nederland met scherp in het vizier na hun livesessie op 3FM.

Op 23 juni verscheen het debuutalbum ‘Eagle Castle BBQ’ dat werd opgenomen in Studio Audioworkx en Hightime Studio begin 2017. De plaat wordt in de Benelux verdeeld door Caroline Benelux. Verwacht u aan een frisse plaat met een ronkende fuzz, stevig drumgebeuk en zonnige dansvibes als ingrediënten. De perfecte aperitief om de zomer te laten ontploffen.

Na de debuutsingle ‘Salmon Pink’ was het de beurt aan de opvolger ‘Put My Head In The Ground’ om de nummer 1 positie in te nemen van hitlijst ‘De Afrekening’ van Studio Brussel.

Inmiddels verscheen de derde single ‘Hippie Man’ die meteen doorstootte in de Top 10 van De Afrekening met alweer een nummer 1 positie in het vizier, meteen ook de derde ‘hotshot’ op rij bij Studio Brussel!

Met “Toothpaste Jacky’” scoort de band alweer een dikke hit op Studio Brussel, met een topnotering in De Afrekening.

2019 betekent het startsein voor een nieuwe episode EQUAL IDIOTS!

Momenteel is de band druk in de weer met de voorbereiding van het nieuwe album dat eind 2019 het daglicht zal aanschauwen. In juni verschijnt alvast de voorloper van het album!

Deze zomer speelt de band 2 exclusieve festivals: 9/8 – Nirwana Tuinfeest (Sommeren, NL) en 17/8 – Pukkelpop – mainstage. En een try-out in Jeugdhuis Zenith natuurlijk!

Knallen = Feesten

+ The Dutch Rudders als support!

Gegevens

Datum:
07/08/2019
Tijd:
20:00 - 22:30
Kosten:
€12
Evenement Categorie:

Locatie

JH Zenith
Otterstraat 58
Dendermonde, Oost-Vlaanderen 9200 Belgium

Organisator

How Was Your Day