Laden...
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

26.03: VINYLBEURS x SEIREN LIVE x DJ-WORKSHOP x POPPUNTSESSIE x MUZIEKDOCU

26/03/2017 @ 11:00 - 19:00

Een vinylbeurs die verder reikt dan de fysieke plaat alleen, georganiseerd door LAB58 en Mind Your Business, het artistieke en ondernemerschapsproject van JH Zenith.

Een vinylbeurs die verder reikt dan de fysieke plaat alleen, georganiseerd door LAB58 en Mind Your Business, het artistieke en ondernemerschapsproject van JH Zenith.

TIMING & INFO

►► 11u→18u: VERKOOP 

[Tweedehands]
Jazz, blues, funk & soul, disco, reggae, world, house, dance, techno, elektro, experimental electronics, drum’n bass, hiphop, new beat, new wave, punk & hardcore, hardrock & metal, indie & alternative rock, garagerock & rockabilly, mainstream rock, crooners, soundtracks, folk,…

[Indielabel]
Dunk!records: record label dat al sinds 2011 post-rock/post- metal albums releaset. Organisator van het jaarlijkse Dunk!festival. Zij brengen eigen releases mee, aangevuld met een kleine maar fijne selectie post-rock platen! Meer info: shop.dunkfestival.com

<Flood Floorshows: Flood Records is een Belgisch do it yourself hardcore/punk label. Verkrijgbaar: het distro aanbod, eigen releases en een sneak peak van aankomende releases! Meer info: www.floodfloorshows.com

<FONS Records: Het platenlabel dat in 2012 is opgestart door de Hasseltse pop-groep Fence (een bende die de punk-spirit van DIY hoog in het vaandel draagt!) als vehikel voor hun eigen releases. Ondertussen is het label uitgegroeid tot een warme thuishaven voor vele Belgische indie-acts, waarvan de muziek een breed spectrum bestrijkt, gaande van garagerock tot synthpop, en van hardcore tot krautrock. Op 5 jaar tijd staat de teller op meer dan 30 bands en meer dan 50 releases op CD en vinyl!

►► 14u30→16u: DJ-WORKSHOP ‘DRAAIEN MET VINYL’
Hosted by MoustacheMusic
Toeren, inches, zwaartepunt, pitchen, beatmatchen, mixen,… Een expert leert jou ALLE kneepjes van het Vinylvak! Deze workshop is gratis, inschrijven is verplicht: [email protected].

►► 15u30→18u: MONTAGE OF HECK (2015) I MUZIEKDOCU
Trailer: http://bit.ly/1GKBCcH

Hosted by Cinema Social:
Kurt Cobain. Love him or hate him, fascinerend was hij zeker en vast. Deze documentaire, mede geproduceerd door zijn dochter Frances Bean Cobain, geeft een bijzonder originele kijk op de rise and fall van de rocklegende. Deze docu vliegt voorbij met interviews (o.a. met Krist Novoselic en Dave Grohl) en een zotte combinatie van oude audio-opnames en animated sequences. Rauwe film op zijn minst, die je zelden in dergelijke kwaliteit tegenkomt in documentaires.

“De muziekmontages, waarin we soms minuten lang Nirvananummers horen passeren terwijl we animatie zien van Cobains teksten en tekeningen, zijn indrukwekkend en maken er veel meer van dan enkel een conventionele talking heads-documentaire. Het is echte cinema: meeslepend, intiem en groots opgezet tegelijk.” – Enola magazine

►► 16u→17u: POPPUNTSESSIE: #DIY HOE VERKOOP IK MIJN MUZIEK?

Poppunt is hét adviesorgaan en dé podiumkansengenerator voor jonge muzikanten in Vlaanderen en Brussel. In deze sessie krijg je uitleg over het wat, hoe en waarom van online/offline muziek verkopen. Kies je voor een fysieke release, enkel digitaal of een combinatie? Hoe ziet het proces eruit en wat kost dat allemaal? En hoe zit dat nu eigenlijk met streaming: iets voor mij, of toch maar links laten liggen (spoiler alert: zeker iets voor jou)?Gratis toegang, maar inschrijven is verplicht: [email protected].

►►18u: SEIREN [live concert + artist talk Indiestyle.be]
http://vi.be/seiren

Seiren schrijft nummers in het Nederlands en in het Engels, combineert filmische soundscapes, hyperactieve electronica, melacholische jazz en liefst nog al deze drie elementen in één nummer! Enkele jaren terug haalde Jens Paeyeneers Charlotte Jacobs erbij op vocals en Gert Malfliet op drums, sindsdien is Seiren ook live een hele beleving, ‘Bambi On Acid’ aldus henzelf.

►► TUSSENDOOR: DJ-SET Indiestyle.be

Gegevens

Datum:
26/03/2017
Tijd:
11:00 - 19:00
Evenement Tags:
, , , ,
Site:
https://www.facebook.com/events/604732066399137

Locatie

Belgica Bis
Kerkstraat 115
Dendermonde, 9200 België

Organisatoren

Mind Your Business – JH Zenith ondernemerschap
LAB68 – Artistieke expressie JH Zenith