Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit event is voorbij.

1.03 – 15.04 DAGEN ZONDER VLEES: EETMOMENTEN EN WORKSHOPS! [ism Eva vzw Dendermonde]

maart 5 - april 9

Vijf heerlijke eetavonden, drie avontuurlijke workshops en één gezellige familiebrunch! Zo krijgt de nationale actie Dagen Zonder Vlees vorm in JH Zenith, in samenwerking met EVA Dendermonde.

Daag jezelf uit: ontdek de smaak van gezonde vegetarischemaaltijden, neem een duik in de wereld van food photography en leer verfrissende vegan desserten bereiden. We bereiden alles met plantaardige producten.

RESERVEREN doe je door te mailen naar dagenzondervlees@jhzenith.be. !! Vermeld: jouw naam, aantal personen en de workshop of eetavond waarvoor je wil reserveren !! Deadline: elke woensdag 22u, voor de eetavond/workshop

KOSTPRIJS
→ Eetavonden: €8 per persoon
→ Familiebrunch: €8 per persoon – €6 tot en met 12j – gratis voor <3j.
→ Workshop Veggieburgers: €8 per persoon !! Inclusief maaltijd
→ Andere workshops: €10 per persoon

*Alle maaltijden zijn bereid met plantaardige producten
*Join onze DZV-groep https://dagenzondervlees.be/groepen/jh-zenith/

PROGRAMMA

► ZON 5 MAART – FEESTELIJKE OPENING

< Timing

  • 14u-17u → Workshop vegetarisch koken ‘veggieburgers’ [VOLZET]
  • 18u → Eetavond veggieburgers
  • 20u → Akoestisch concert

<Meer info

  • Workshop vegetarisch koken: veggieburgers – Leer een vegetarische burger maken onder ervaren begeleiding en krijg handige tips rond vegetarisch koken. De burgers neem je mee naar huis of verorber je in alle heerlijkheid tijdens onze eetavond.
  • Veggieburgers en concert – Je kent ze wel, de vele soorten burgers in de vegetarische afdeling van de supermarkt. Maar heb je ooit al eens de smaak van een verse, zelfgemaakte veggieburger ervaren? Zoveel lekkerder!

► ZON 12 MAART – MEXICAANSE AVOND 🇲🇽

<Timing

  • 18u → Chili sin carne

< Meer info

  • Chili Sin Carne! – De chili is een klassieker onder de one-pot recepten. We maken een plantaardige variant boordevol paprika, worteltjes, tomaten, kidneybonen en maïs! De nodige “side-dishes” worden ook voorzien: rijst, wraps en nacho’s met guacamolé!


► ZON 19 MAART – BRUNCHTIJD EN INSTAFOOD 🍞

<Timing

  • 10u → Familiebrunch
  • 13u30-16u → Workshop food photography 


< Meer info 

  • Familiebrunch – Denk aan taart, quiche, ontbijtgranen, yoghurt, vers fruit en nog vele andere plantaardige lekkernijen! Voor onze kleinsten voorzien we natuurlijk ook een speelhoek voor de jonge garde. 
  • Workshop Food Photography – Dé ideale food photo maken waarmee je iedereen doet watertanden, dat is het ultieme doel! Een professionele food fotografe geeft jou een introductie tot de kunst van food photography, met de nodige tips en tricks. Daarna ga je aan de slag met lekkernijen uit onze brunch, bijhorende tafeldecoratie en een eigen fototoestel. Naast eigen foto’s die je kan printen of online plaatsen, krijg je ook de presentatie met tips digitaall doorgestuurd. Begeleider = Eveline Boone van Fesh Beans! >> http://www.frenchbeans.be


► ZON 26 MAART – VEGGIE ITALIAN 🇮🇹

< Timing

  • 18u → Vegetarische lasagne

< Meer info

  • Vegetarische Lasagne – De lasagne is één van de klassiekers onder de Italiaanse gerechten, een hartelijk familiegerecht en pure comfort food! We maken hem voor jullie volledig plantaardig, bomvol verse groenden. 


► ZON 2 APRIL – LIBANEES TAFELEN🍴

<Timing

  • 14u-17u → Workshop ‘vegan desserts’
  • 18u → Libanese mezzetafel


< Meer info 

  • Libanese Mezze – Gezellig samen tafelen met talloze kleine Libanese gerechten waaruit je zelf kan kiezen: Dolmades (gevulde druivenbladeren) – Köfteballetjes (tofugehakt) – Falafelfantasie (met dadels) – Briouates met spinazie en munt (gevulde bladerdeeg) – Hummus met geroosterde paprika en knoflook – Bulgursalade – Gefrituurde uitingen – Sesamsaus – Tzatziki met koriander
  • Vegan Desserts – Tijdens deze BAK-workshop leer je volgende desserts maken: energieballetjes, vegan no bake cheesecake, afgewerkt met seizoensfruit, chai-kokos-rijstpudding, caramel decaan bars, chocolate Chip Cookies


► ZON 9 APRIL: VLAAMSCHE SPECIALITEITEN 🎬

< Timing:

  • 18u → Vlaamse klassieker ‘vol-au-vent’ in veggievorm
  • Nevenactiviteit: filmnamiddag ‘Vlaamse film’ [meer info volgt]

< Meer info

  • Vol au veggie! – Hoe we deze Vlaamse klassieker vegetarisch maken? Dat proef je zondag 9 april met natuurlijk de nodige frietjes! In de namiddag heb je ook de kans om een vlaamse film mee te pikken tijdens ons Filmfestival.

WIN EEN VAN DE DRIE VEGGIE VERWENPAKKETTEN
Per deelname aan een eetavond of workshop krijg je een lot voor onze tombola! Hou ze de hele periode van Dagen Zonder Vlees goed bij, want de winnaars maken we op het einde van de hele vegetarische rit bekend.

Gegevens

Begin:
maart 5
Einde:
april 9
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , ,
Website:
https://www.facebook.com/events/284782898606982/

Locatie

JH Zenith
Otterstraat 58
Dendermonde, Oost-Vlaanderen 9200 Belgium

Organisator

Mind Your Business – JH Zenith ondernemerschap
E-mail:
mieke@jhzenith.be
Website:
https://www.facebook.com/mindyourbusinessjhzenith